Dan Brown - Tajemnica tajemnic (Robert Langdon #6) [2025]

kryminał, sensacja, thriller

maniek204
Reputacja: 0

Re: Dan Brown - Tajemnica tajemnic (Robert Langdon #6) [2025]

Post autor: maniek204 » 07 gru 2025, 20:43

[media][/media]Po co udostępniasz te same informacje, prosiłem o dobrą wersje to zero odpowiedzi, przestań się chwalić i podziel się, albo nie rób hałasu. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szybkilester
Reputacja: -7

Post autor: szybkilester » 07 gru 2025, 20:50

Czego nie rozumiecie w wiadomości od Spectatora? Napisał wyraźnie, że prosi o kontakt przez PW wraz z podaniem adresu e-mail, bo inaczej nie jest w stanie przesłać pliku, a tu wciąż to samo pierdololo, roszczeniowo-życzeniowe posty i generalnie ręce się załamują, bo niby "miłośnicy kultury" i wielbiciele ebooków, a tak naprawdę jakaś nieogarnięta ekipa oszołomów :P

Awatar użytkownika
ebolo
Reputacja: -1

Post autor: ebolo » 07 gru 2025, 21:20

Już mi się odechciało czytać tę książkę. Antymraketing sprzeczkowo-utarczkowy zadziałał. Ebook prędzej czy później i tak ujrzy światło dzienne, a teraz mogę sięgnąć po coś innego.

Awatar użytkownika
alejandro
Reputacja: 22

Post autor: alejandro » 07 gru 2025, 22:13

I o co ten hałłas?
Przypomina mi to trochę debili, co tydzień czekają pod sklepem, żeby kupić nowy model i-phona albo inne jakieś dziadostwo rozreklamowane do granic postrzegania ludzkiego.
Wersja taka, sraka i owaka... Jak już ktoś wyżej powiedział - będzie [wersja oryginalna]. A na dodatek taka sama jak wczoraj, dzisiaj i pojutrze.
A przed gościem sprzedającym swoją pracę - czapki z głów i kupę kamieni. No i wagon szkła drobnotłuczonego.
Dan Brown natomiast to taki sobie jest. Przypominam, że pierwszą część splagiatował. Amen

Awatar użytkownika
szybkilester

Post autor: szybkilester » 08 gru 2025, 19:38

Nie no, jasne: lepiej czerpać za frikacza od typów, którzy i tak generują koszta z każdego pobrania, choć najczęściej nie mieli nic wspólnego z zakupem danej pozycji. Jest na to odpowiednie określenie, a mianowicie "paserstwo", ale co ja tam wiem, stary pryk, skoro moje dawne wstawki ze stricte eboookowych for dalej tu śmigają i "janusze biznesu" ciągną z tego zyski... Spectator poprosił o jakiś ekwiwalent za swoją robotę i tym samym należą mu się "kamienie" i "drobnotłuczone szkło", bo jakże to tak: chce siano za wielogodzinną pracę nad ebookiem? Toż to Sodoma i Gomorra :P

Awatar użytkownika
Saba
Reputacja: 3014

Post autor: Saba » 08 gru 2025, 21:54

Dużo o sobie dowiedziałem się na tej pozycji (którą zresztą mam swoją)
wg.jednego to frajer, a wg. drugiego to paser i ,,janusz biznesu"
Dzięki bardzo
A jak byś nazwał tych co z tego korzystają (min.siebie)?

Awatar użytkownika
alejandro
Reputacja: 22

Post autor: alejandro » 08 gru 2025, 22:32

Całą ta dyskusja wzięła się chyba z tego, że pojawiła się "nieprawomyślna" [SI w akcji] wersja książki. I dalej już poszło: jedni potępiają w czambuł, innym jest obojętne co czytają, byle przeczytać. Potem pojawia się ktoś, co bez żenady prosi tu o pieniądze za zeskanowanie [zdaje się, bo nie chce mi się wracać do dyskusji] papierowego egzemparza. Potem w jego obronie staje inny obywatel, który mówi, że mu się należy, bo się napracował, a tak w ogóle to w Ameryce biją murzynów [czyli inni też zarabiają, choć nie powinni, bo nie wiadomo skąd mają to na czym zarabiają]. Ja nie zarabiam - co zdobędę podaję dalej. Wg prawa jestem mocno podejrzany, wg czytających - świętym Mikołajem, wg siebie - bibliotekarzem.
Wracając do człowieka, który zeskanował i chce sprzedawać: toż to najprawdziwszy rekin kapitalizmu. Ale niech pomyśli, że prosi się o kłopoty: przecież jasno i bez ogródek mówi: hallo! sprzedaję coś co nie jest moje. Tak jakoś ;)

No i proszę: https://doci.pl/Indy1944/tajemnica-taje ... e+fncenm8e

Awatar użytkownika
szybkilester

Post autor: szybkilester » 09 gru 2025, 10:38

Saba pisze:
08 gru 2025, 21:54
Dużo o sobie dowiedziałem się na tej pozycji (którą zresztą mam swoją)
wg.jednego to frajer, a wg. drugiego to paser i ,,janusz biznesu"
Dzięki bardzo
A jak byś nazwał tych co z tego korzystają (min.siebie)?
Rzadko korzystam, bo preferuję wymianę i dżentelmeńską umowę, wg której pliki nie wyciekają publicznie, nikt na nich nie zarabia nawet grosika i w myśl dawnej netykiety jest to niczym więcej niż współdzieleniem się z członkami "najbliższej rodziny". Tak to onegdaj wyglądało na stronach typu ebook4all, ebookgigs etc. Tam zresztą zamieszczałem swoje zakupione (sic!) pozycje, naiwnie zakładając, że dzielę się z innymi miłośnikami literatury, podczas gdy brylujący na warezach radośnie przerzucali na płatne hostingi i tym samym monetyzowali cudze wstawki. Czarę goryczy przelała jedna pozycja, w której pozostały moje dane i która pojawiła się w wielu miejscach, przez co wkrótce odezwały się do mnie zarówno wydawnictwo, jak i e-księgarnia, strasząc sądami, odpowiedzialnością karną i niemałą kwotą do zapłacenia. Tym samym dałem sobie spokój z obdarowywaniem i jak wspomniałem już wcześniej, wolę się z kimś wymienić zabawkami. Natomiast korzystając z zamieszczanych tutaj czy gdzie indziej wstawek, jestem takim samym paserem jak uploadujący, zakładając przy tym, że nielegalnie wszedł w posiadanie danej pozycji i nie dzieli się nią bezinteresownie. Jeśli chodzi o Spectatora, to nie mnie oceniać jego działania i decyzje, ale zwracam jedynie uwagę na to, że podniosło się larum, skoro zdecydował się na pobranie opłaty za dostęp do zmajstrowanej przez siebie e-wersji wiadomej książki, podczas gdy nikomu nie przeszkadza fakt, że uploaderzy czerpią mniej lub bardziej groszowe zyski z każdej wstawki. Tyle i tylko tyle ode mnie, bo po co eskalować napięcie i machać szabelką?

Awatar użytkownika
Torres
Reputacja: 2320

Post autor: Torres » 10 gru 2025, 20:12

:)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2025, 20:54 przez Torres, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szybkilester

Post autor: szybkilester » 10 gru 2025, 20:45

Ty akurat nie powinieneś się odzywać, przewalaczu :P

ODPOWIEDZ