Strona 1 z 1

Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki - Ksawery Burski (2021)

: 13 sty 2023, 19:49
autor: Torres
Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki - Ksawery Burski

Obrazek

Format: pdf, mobi, epub
Rozmiar: 8.1 mb
Rok wydania: 2021
Wersja Językowa: Polska
Archiwum: 7zip (bez kompresji)

Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych.
Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty.
Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów

Kod: Zaznacz cały

https://pobieraj.net/91yW/

https://rosefile.net/3vppoc3bz5

https://katfile.com/mcprgi7m3rs3

https://nitroflare.com/view/DD38CF197B8207E/

Re: Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki - Ksawery Burski (2021)

: 28 sty 2024, 7:34
autor: biotyna11
Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki - Ksawery Burski
format pdf epub mobi
kompresja 7z
rozmiar 8.1 mb

Kod: Zaznacz cały

https://katfile.com/nb6c1rc9zqq2/Tradycje.i.sztuka.k.Chin.7z.html