Strona 1 z 1

Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje [2016]

: 17 lut 2023, 20:12
autor: Blitzer
Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje

Obrazek

Wielkość: 34.xx MB
Gatunek: kulinaria, przepisy kulinarne
Rodzaj Kompresji: rar
Zawartość: Pdf.Epub.Azw3.Mobi
Wersja językowa: [PL]
Rok wydania: 2016

Cytryny kiszone w wędzonej soli?
Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem?
Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie?
Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem?

Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika!

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji – bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku – naturalnie, zdrowo i smacznie.


Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.

[Pascal, 2016]
..........

Kod: Zaznacz cały

***

***
https://filerice.com/0f64ynq2og58/
***

***

Re: Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje [2016]

: 22 kwie 2025, 22:33
autor: biotyna11
Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje [2016]
format pdf epub
kompresja rar
rozmiar 19 mb

Kod: Zaznacz cały

https://TwojPlik.to/NZMPLU-59TQ27-3RCJD1-IABYXZ/Kiszonki.i.fermentacje.Aleksander.Baron.rar
https://katfile.com/gyfd4gr0lmym/Kiszonki_i_fermentacje_-_Aleksander_Baron.rar.html