Kulisy Kulinarnej Akademii - Marek Brzeziński

kulinaria, przepisy kulinarne

Awatar użytkownika
Torres
Posty: 5594
Rejestracja: 15 mar 2022, 19:47
Reputacja: 1623

Kulisy Kulinarnej Akademii - Marek Brzeziński

Post autor: Torres » 24 lip 2023, 20:31

Kulisy Kulinarnej Akademii - Marek Brzeziński

Obrazek

Format: pdf, mobi, epub, azw3
Rozmiar: 12.6 mb
Rok wydania: 2013
Wersja językowa: polska
Archiwum: 7zip (bez kompresji)

18 grudnia 2009 roku nadano ostatnią audycję w języku polskim na falach Radia France Internationale. Polska redakcja została zlikwidowana, co przypieczętowało koniec osiemdziesięcioletniej obecności języka polskiego na tej antenie. Marek Brzeziński poświęcił tej redakcji dwadzieścia jeden lat życia. Dzień wcześniej wygłosił ostatni wykład dla studentów Uniwersytetu Schillera w Paryżu, gdzie pełnił funkcję profesora… od dwudziestu jeden lat. Dzień po dniu skończyły się sprawy, które przez dwie dekady stanowiły główny nurt życia zawodowego Marka Brzezińskiego nad Sekwaną. Zamknął za sobą drzwi uczelni i przekroczył próg akademii…
Le Cordon Bleu to jedna z najważniejszych światowych świątyń gotowania - założona w 1895 roku, obecna w piętnastu krajach świata, kształcąca 18 tysięcy studentów rocznie. Dla Marka Brzezińskiego stała się szkołą francuskiego życia kulinarnego oraz inspiracją do podróży przez smaki i smaczki Francji. Dziś autor dzieli się z Czytelnikami opisem swej paryskiej przygody, zapraszając do wspólnego zwiedzania stolicy Francji widzianej z perspektywy ucznia najsławniejszej szkoły kulinarnej.

Kod: Zaznacz cały

https://nitroflare.com/view/09AC8F10ABAFA64/

https://www.uploadbank.com/n60mub2j25k1

https://oii.io/c8uxYQ2J

ODPOWIEDZ