Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska - Domowe kiszonki, które leczą

kulinaria

Awatar użytkownika
pip9
Posty: 9054
Rejestracja: 12 mar 2022, 10:04
Reputacja: 1992

Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska - Domowe kiszonki, które leczą

Post autor: pip9 » 28 lis 2024, 20:57

Obrazek
Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe – to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E),składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności – naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na… zamknięcie lata w słoiku.
W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Co więcej, dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich niezwykłe zalety zdrowotne.
Format: pdf,epub,mobi,azw3
Wielkość: 11 MB
Kompresja: rar
Rok wydania: 2020
Kategoria: kulinaria

Kod: Zaznacz cały

https://turbobit.net/hbqhf6kzlzeg.html

https://katfile.com/qxerjdvu4j8t

ODPOWIEDZ