PRL od Kuchni - Sławomir Koper, Mariusz Mucha [2025]
: 18 lis 2025, 8:21
PRL od Kuchni - Sławomir Koper, Mariusz Mucha

Format: pdf, epub, mobi
Rok wydania: 2025
Rozmiar: 25.2 mb
Wersja Językowa: Polska
Archiwum: 7zip (bez kompresji)
Pyzy w słoikach sprzedawane na bazarach, zimne nóżki i sałatki jarzynowe smutno tkwiące w akwariach lodówek garmażeryjnych czy powolnie kręcące się kurczaki na rożnie podczas festynu – oto kadry peerelowskiego przepychu, na który było nas stać i który nie był naszym ostatnim słowem! Bary mleczne pękały w szwach, bufetowe nie nadążały z wydawaniem kiełbas z wody, a mielony czy bigos w barze dworcowym potrafiły dać doznania gastronomiczno-gastryczne, których nie można było wymazać z pamięci. Ceraty i obrusy stołów w lokalach wszystkich kategorii zaścielą demoludowym menu okresu pierwszych sekretarzy – Sławomir Koper, najbardziej poczytny pisarz historyczny w kraju nad Wisłą, oraz Mariusz Mucha, dziennikarz i pasjonat gotowania. Garkuchnia PRL-u wita i zaprasza!

Format: pdf, epub, mobi
Rok wydania: 2025
Rozmiar: 25.2 mb
Wersja Językowa: Polska
Archiwum: 7zip (bez kompresji)
Pyzy w słoikach sprzedawane na bazarach, zimne nóżki i sałatki jarzynowe smutno tkwiące w akwariach lodówek garmażeryjnych czy powolnie kręcące się kurczaki na rożnie podczas festynu – oto kadry peerelowskiego przepychu, na który było nas stać i który nie był naszym ostatnim słowem! Bary mleczne pękały w szwach, bufetowe nie nadążały z wydawaniem kiełbas z wody, a mielony czy bigos w barze dworcowym potrafiły dać doznania gastronomiczno-gastryczne, których nie można było wymazać z pamięci. Ceraty i obrusy stołów w lokalach wszystkich kategorii zaścielą demoludowym menu okresu pierwszych sekretarzy – Sławomir Koper, najbardziej poczytny pisarz historyczny w kraju nad Wisłą, oraz Mariusz Mucha, dziennikarz i pasjonat gotowania. Garkuchnia PRL-u wita i zaprasza!
Kod: Zaznacz cały
https://twojplik.to/view/K7RS5F-HFK7MR-ZA92DE-WGBXJS/
https://frdl.io/lphvs48lmx5t
https://uploadmall.com/0c8we0baj147
https://nitroflare.com/view/EB549B476A1617C/
***
https://oii.la/DF8xPh