Magdalena Kubasiewicz - Cykl: Wilcza Jagoda

fantastyka, fantasy

Awatar użytkownika
pip9
Reputacja: 1995

Magdalena Kubasiewicz - Cykl: Wilcza Jagoda

Post autor: pip9 » 18 lip 2022, 18:19

Obrazek
Kołysanka dla czarownicy
Każda rodzina skrywa jakiś sekret,
każde miasto otula mroczna magia
Jagoda, specjalistka od klątw, przez złośliwych zwana Wilczą Jagodą, ma trzy problemy. Młodą czarownicę, chcącą zostać jej uczennicą, krewnych mających skłonności do pakowania się w kłopoty oraz rzuconą przed laty klątwę, może mocno namieszać w życiu wiedźmy.
Jagoda musi odkryć, jakie sekrety skrywała jej prababka, powstrzymać pewną potężną i złaknioną krwi czarodziejkę, a w przerwach jeszcze ułożyć plan nauczania dla młodej czarownicy. Na dodatek w Warszawie dochodzi do fali zbrodni, w której brat Jagody o mały włos nie zostaje zabity. Czy sprosta tym zadaniom, zachowując życie oraz zdrowe zmysły?
"Fatalna reputacja i potężna magia to solidny fundament dla heroiny Urban Fantasy. Jagoda Wilczek, Wilcza Jagoda i specjalistka od klątw, pasuje do nich jak ulał. Odkąd przeczytałam "Sen nocy miejskiej" w "Hardych Baśniach", miałam nadzieję na kolejne spotkanie z Jagodą. Magdalena Kubasiewicz mnie nie zawiodła. Z nielichą brawurą wkracza na scenę z nowiutką serią. A ja znowu chcę więcej. Klątwa jak nic." Aneta Jadowska

Przysługa dla Czarnoksiężnika
Wścibska uczennica, Uczeń Czarnoksiężnika na progu i morderstwa na warszawskich ulicach – to sporo problemów jak na jedną wiedźmę.
W domu Jagody Wilczek już od jakiegoś czasu zamieszkuje Sonia, czarownica mający wielki talent zarówno do rzucania klątw, jak i do pakowania się w tarapaty. Teraz w gościnę przybywa jeszcze czarnoksiężnik, któremu bardzo zależy, by ukryć się przed światem – zwłaszcza magiczną policją. Co to ma wspólnego z brutalnymi zabójstwami wiedźm, które giną w niemagicznej części Warszawy? Kto kręci się wokół mieszkania Jagody? I czy w starciu z mordercą wystarczy magia klątw?

Klątwa dla demona
Ktoś morduje magów, by utkać klątwę. I nawet Jagoda Wilczek nie potrafi powiedzieć ani na kogo, ani w jakim celu zostało rzucone przekleństwo. Wiedźma, włączona w śledztwo WMM, szybko odkrywa, że morderca to dopiero początek jej problemów. W warszawskiej enklawie źle się dzieje, a wszyscy zaangażowani w sprawę zdają się prowadzić swoje własne gry. Czy Wilcza Jagoda ma szansę powstrzymać klątwę, skoro nie jest pewna, kto jest jej sojusznikiem, a kto nieprzyjacielem?
"Magia, klątwy, wiedźmy, czarodziejki i demony... Wszystko to we współczesnej oprawie, w znajomym świecie, od naszej rodzimej specjalistki od urban fantasy. Cykl o Wilczej Jagodzie to dawka pysznej przygody i zapomnienia od wszelkich trosk. W kolejnym tomie nie będzie inaczej - efekt gwarantowany od pierwszych stron!"
Olga Kowalska z WielkiBuk.com
Format: pdf,epub,mobi,azw3
Wielkość: 12 MB
Kompresja: rar
Rok wydania: 2022,2023
Kategoria: fantastyka, fantasy

Kod: Zaznacz cały

https://turbobit.net/y606r8jkwxog.html
Ostatnio zmieniony 08 lis 2023, 11:02 przez pip9, łącznie zmieniany 1 raz.

Bezimienny_Gracz
Reputacja: 3

Re: Magdalena Kubasiewicz - Cykl: Wilcza Jagoda [2022]

Post autor: Bezimienny_Gracz » 08 lis 2023, 10:54

Poproszę o nowe linki.

ODPOWIEDZ